• Kretikos

  Kretikos
  Een heerlijk tafelwijn van het grootste eiland van Griekenland, Kreta. Dit eiland is natuurlijk wel bekend bij de vakantiegangers onder ons.

 • Santorini

  Santorini is een van de bekendste eilanden van Griekenland. Het eiland beschikt over uitgestrekte wijngaarden.

 • Retsina

  De Retsina  van Boutari is een typisch Griekse wijn, gemaakt van druiven afkomstig van Attika, gelijknamige streek nabij de hoofdstad Athene. In historische tijden werd hars, bij gebrek aan kurken en flessen, gebruikt als conserveringsmiddel van wijn. In de loop der tijden raakten de Grieken gewend aan de harsige smaak die zo kenmerkend is voor deze wijn, en zijn deze blijven maken.De Boutari Retsina is een zachte retsina die heerlijk is met alle soorten vis en vleesgerechten uit de mediterraanse keuken.

 • Imiglykos

  Een heerlijk milde halfzoete witte wijn voor wie niet van droog houdt, gecomplimenteerd met een aromatisch boeket, levendige witte kleur, discreet en complex fruitig aroma, en evenwichtige volt, zacht, rond gemaakte smaak, dat het maakt zeer voor omhet even welke gelegenheid plezierig.

 • Moschofilero

  De Moschofilero is momenteel de meest populaire wijn in Griekenland. Een echte aanrader gemaakt uit de edele Moschifilero druif. Geselecteerde wijngaarden rondom Mantinia in Peloponnesus, gelegen op een hoogte van ruim 650 meter, leveren de druiven voor deze wijn. Kruidig met een rijk bouquet, een evenwichtige fruitige mond en een zachte afdronk.Genieten met gevogelte en wit vlees.

 • Chardonay

  De wijnbereiding techniek begint met de pre gistings extractie proces dat tot doel heeft uit te zenden van de aromatische potentieel bevindt zich in de cortex van bessen, druiven. Dan vaccinatie wordt uitgevoerd met geselecteerde gisten. De alcoholische gisting begint in roestvrij stalen tanks bij een temperatuur van 18 tot 20 ° C en is afgerond in nieuwe eiken vaten met lees roeren aanbiedingen op wijn volume en glans. Gebotteld na een lichte filter om de meeste van zijn organoleptische eigenschappen te behouden.

Rosé

 • Rosé Sec

  Deze wijn wordt bereidt van druivensoort Xinomavro,de enige Griekse druivensoort die geschikt is voor rosé wijn.

 • Rosé Demi Sec

  De ROSE Boutari DEMI-SEC is typisch Macedonische rose, in het bijzonder na aan het hart diegenen die liever minder droog smaken. De bijzondere zoetheid en kenmerken die smaken onderscheiden maken het als een metgezel voor speciale ,en niet alleen, keukens

Rode Wijnen

 • Kretikos

  Een rode wijn uit Kreta, een gebied met
  traditie in wijncultuur en in het maken van wijn.

 • Imiglykos

  Imiglykos betekent in het Grieks 'halfzoet'. Deze wijn is dan ook een heerlijk zachte rode wijn met een karakteristieke halfzoete smaak voor wie niet van droog houdt maar wel van het bekenste Griekse druivensoort Agiorgitiko gemaakt.Imiglykos is een uitstekend aperitief en een prima begeleider van een maaltijd. 

 • Cabernet Sauvignon

  De meest populaire internationale rode druivensoort, die die begon uit de streek van Bordeaux verspreid over de hele wereld met groot succes. Op het vasteland van Griekenland bleek een zeer goede pasvorm, waaruit het grote potentieel van het microklimaat van Macedonië.

 • Naoussa

  De eerste Griekse rode flessen wijn uitgebracht in de Griekse markt, is het kenmerk van de Griekse rode wijnen. Voor 6 generaties genieten van de smaak van de Griekse consument, voorlichting aan jongeren over de ervaring van rood en belonen trouwe vrienden met vaste, tijdloze kwaliteit.

 • Calliga

  Een volledige gebouwde rode wijn met een mooi rijk bouquet en fruitaroma's.Waardig en distiguished lid van de Callig wijnwaaier van wijnen. Het is ideaal als accompanimet aan rood vlees .

 • Agiorgitiko

  Na een aantal experimenten en technieken geïmplementeerd als onderdeel van de wijnbouw en vinificatie in het stuk, waren we in staat om het potentieel van het ras Agiorgitiko te markeren en een wijn die het grootste deel van zijn eigenschappen tot uitdrukking te creëren.

 • Naoussa Grand Reserve

  Het wijnhuis Boutari gebruikt alleen druiven van de beste kwaliteit voor zijn Naoussa Grande Reserve. De wijn rijpt twee jaar in Franse eikenhouten vaten, waarna de wijn nog twee jaar opgelegd wordt.
  Kersenrood van kleur met zeer intense en krachtige neus. Aroma´s van kruiden en hout worden omringd door een stevige body. De Xinomavrodruif welke rijk aan tannine is, heeft vier jaar lang een uitstekende smaak afgegeven aan deze Naoussa. Begeleidt uitstekend stevige vleesgerechten.

 • Syrah

  Variatie die werd geplant in het gebied van Naoussa, toonde een goed beheer uitstekende resultaten, in combinatie met nieuwe vinificatietechnieken. De verscheidenheid gevinifieerd door de klassieke methode van rode vinificatie. Na volledige vergisting van de suiker gevolgd door melkzuurgisting gewenst om de zuurgraad te verminderen en de smaak van de nieuwe wijn te verbeteren.